HARALD LUNDSTEIN

Fotograf

Skal hilse fra fjellet

jeg kommer med bud;

det lyste så herlig der inne.

På floene vogga myrduna brud,

mens viddene lekte så linne.

                                      Jon Østeng Hov


MINE PREMIERINGER

KLIKK HER

ARBEIDSPLASSER

MINE LINKER

MINE UTSTILLINGER

ELVERUM KULTURHUS, FOAJE

GALLERI FRYDENLUND, SEPERATUTSTILLING

GALLERI ORO, SEPERATUTSTILLING

Esten Grafsrønningen fra Elverumske Skieløbercompagnie stilte som statist til utstillingen.

Foto har vært en stor del av mitt liv. For meg er dette en lidenskap, hobby og jobb. Det som er så spennende med foto er stadig nye utfordringer og ny lærdom. Jeg liker å jobbe med prosjekter hvor forskjellige fototekniker gir meg en utfordring. Fra ide til ferdig bilde kan det gå lang tid før alt faller på plass og bildet er festet på brikka. I så måte er jeg altspisende når det gjelder motiver, selv om natur ligger mitt hjerte nærmest. Ett bilde kommer fra hjertet, og bearbeides i hodet før det realiseres. Fotoutstyret er for meg kun et verktøy for å realisere en bildeide. Det behøver ikke å koste skjorta for å ta de gode bildene.


HOBBY ELLER JOBB?

Når du har drevet med både film og foto gjennom flere tiår, både profesjonellt og som hobby så blir grensene litt utvisket. Jeg elsker å drive med begge deler, men det er vel foto som ligger mitt hjerte nermest. For meg er det å formidle opplevelser, det være seg natur eller andre ting det viktigste for meg. Når du driver i din egen boble er det ikke alltid like lett å vite om det du driver med er helt bak mål, så i 2014 valgte jeg å sende inn en av mine produksjoner til NM i film. Fra før hadde jeg mottatt 1. pris for årets scoop i NRK Naturredaksjonen(1996)og Medieforvaltningens fagpris for dokumentaren Glommalinjen(2001). Det ble jo litt ekstra stas da dokumentaren"Fra drøm til virkelighet"fikk sølv i samme NM. Denne type tilbakemelding ga mersmak så det ble flere filmer til NM etter dette. Jeg har til nå fått tildelt ett gull, to sølv, en bronse og to hederlig omtale i NM film.

Fra drøm til virkelighet fikk sølv i NM i film i 2014 og representerte Norge i VM(Unica)samme år.

Moonjourney fikk gull i NM i film i 2018 og representerte Norge i VM(Unica)samme år.

Elgjegeren fikk bronse i NM i film i 2018 og representerte Norge i VM(Unica)samme år.

Min gode nabo beveren fikk sølv i NM i film i 2019 og representerte Norge i VM(Unica)samme år.

Sommerminner fikk hederlig omtale i NM i film i 2018.

Du finner flere av mine produksjoner ved å trykke på knappen

"Videokanal" øverst på siden.

Utstillingen besto av 6 bilder med historie som tema. Den samme utstilligen ble også brukt til åpningen av den nye foajeen i Østlendingen.

Vidar Sandbeck 100 års jubileum(vandreutstilling).

Samarbeid mellom Sandbeck stiftelsen og EFK.

FOTO

Å hevde seg i foto på den internasjonale arenaen er etter min mening en balansegang i selv-integritet. De fleste bruker timesvis med bildebehandling for å tilpasse bildene sine til denne type konkurranse. Her er tydelighvis det meste lov og du skal virkelig ha truffet blink hvis du hevder deg med et ubehandlet bilde. Etter å ha fått flere bilder"antatt"både i NM og flere internasjonale konkurranser var derfor gleden stor da jeg fikk ICS HM monochrom(Image Colleague Society)hederlig omtale for mitt bilde "Storm on the way". Sort/hvit(monochrom)er en klasse det er vanskelig å hevde seg i, så denne henger høyt. Bildet som er et panorama er satt sammen av 7 bilder. Det er kun gjort om til sort/hvit med lite etterbehandling. Bildet ble også"Antatt"av den norske juryen.

INTERNASJONALE PREMIERINGER:

6th. Nordic International Digital Circuit 2021, ICS HM(hederlig omtale), Antatt -  Finland International Digital Circuit 2021. Antatt. 9th. Obsession of Light 2022 . Antatt.


One picture one story. Antatt. Finland International Digital Circuit 2019.

STORT ER FLOTT.

Å drive med foto er ikke noe du blir rik av, men jeg synes det er hyggelig at flere av mine bilder henger rundt på vegger i det ganske land. Det som er spennende er at flere velger å ha store bilder på veggen isteden for mange små intetsigende bilder fra Ikea eller Europris. Et bilde som har identitet og samtidig har fått både nasjonal og internasjonal omtale. Men det viktigste er selvfølgelig at du liker bildet.


One picture, one story.

Bildet er av lenkefeste i Prestfossen i Elverum.

150 x 70 cm på lerret.

Below Zero

Bildet av Prestfossen i Elverum. Samme bildet

henger på Galleri Frydenlund med 2 m bredde.

185 x 75 cm på lerret.

Ved peisen

Et bildet som varmer godt på veggen.

Tredelt bilde. 95 x 70 cm på lerret.

Der tiden står stille.

Et bilde som formelig spruter av farger.

150 x 80 cm på lerret.

God morgen kjære.

Hva med en hyggelig melding til din

kjære om morgenen på messenger/

sms. Sendes digitalt for kun kr. 60,-

Kun på Vipps.

BESTILLING.

Ønsker du et av mine bilder på veggen så ta kontakt for størrelse og pris. Bestilling kun på mail.

harald.lundstein@gmail.com

Priseksempel:

One picture, one story 150cm x 70cm på lerret.

Kr. 6500,- ferdig levert på døra innen rimelig avstand.

One shot, one king fikk hederlig omtale i NM film 2019. Representerte Norge i VM(Unica)samme år. Norsk fullversjon finner du på min videokanal.